Indexarea SEO este un lucru indispensabil atunci cand vrei sa apari pe motoarele de cautare. De asemenea, am putea spune ca desemneaza procedura prin care un motor de cautare listeaza, stocheaza, dar si ordoneaza paginile unui site Web pentru a le afisa cat mai repede de indata ce un internaut lanseaza o cautare.
Este vorba despre o etapa indispensabila atunci cand vorbim despre referentiere naturala, fara de care un site web nu poate sa fie afisat in rezultatele unui motor de cautare.
Indexarea este deci prima etapa atunci cand vorbim despre referentierea naturala. Dupa ce ai creat o noua pagina pe site-ul tau, Google va trebui sa fie pus la curent cu aceasta adaugare pentru a alege mai apoi (sau nu) daca o integreaza in motoarele de cautare.
Aceasta este indexarea. Faptul de a-i arata lui Google noua ta pagina pentru a-i permite acesteia sa fie listata in motorul sau de cautare.
Cat timp dureaza indexarea?
Aici este o mica problema. Nu exista un raspuns unic la aceasta intrebare. O indexare seo depinde de mai multi factori, mai ales de numarul de pagini create pe zi/pe saptamana/pe luni pe site. Astfel, ca un site cu stiri, care va publica peste 12 articole pe zi se va indexa mult mai repede decat un site care nu a avut activitate in ultima vreme.
Daca ai un site care publica doar cateva pagini pe luna atunci indexarea medie va dura intre 3 zile si doua saptamani.
In ultima vreme, Google si-a mărit si mai mult cerințele de indexare. Avand în vedere ca în fiecare zi se creeaza in jur de 800 000 de site-uri, Google trebuie sa aleaga ce pagini sa includa in motorul su de căutare. Bineinteles, aceasta alegere este facuta de un robot, cunoscut sub numele de crawler.
Ce inseamna Budget Crawl?
Budget-ul Crawl al unui site va avea un impact direct asupra indexarii acestuia. Este primordial astfel sa se inteleaga cat mai bine notiunea de Budget Crawl. Este vorba pur si simplu de numarul de pagini explorate de catre Robot Google la fiecare vizita a sa. Sa ne imaginam de exemplu, ca robotul vine o data la 48 de ore la tine pe site. Daca exploreaza la fiecare vizita a sa doar in jur de 12 pagini, atunci foarte multe pagini vor ramane neindexate un timp destul de mare.
- Google a comunicat deci aceasta formula: Budget Crawl=Crawl Rate Limit +Crawl Demand.
- Crawl Demand inseamna numarul de pagini indexabile de la tine de pe site
- Crawl rate limit inseamna numarul de pagini indexate de catre robotii Google la ficare vizita
Cum se poate indexa un site?
Foloseste-te de Site Map XML. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa verifici daca un Site Map XML a fost bine generat pe Google Search Console.
Un Site Map XML ii permite lui Google sa fie avertizat de fiecare modificare sau creare de noi pagini la tine pe site. Este de departe cel mai important lucru pentru a facilita indexarea unui site.
Pune un Site map UX in Footer. Un site map UX va fi prezent direct pe pagina ta de site. Ideea este de a indica pe o pagina toate paginile site-ului tau. Prin trimiterea unui link intern catre fiecare dintre ele. In felul acesta, robotul Google care ajunge pe aceasta pagina va avea acces direct la toate paginile de pe site-ul tau. Scopul acestei harti de site UX este de a reduce profunzimea site-ului, facilitand explorarea tuturor paginilor. Este recomandabil sa se plaseze acest sitemap UX în footer-ul site-ului, astfel incat sa poata fi accesat cu un singur clic de catre robotul Google pe toate paginile site-ului.
Efectele backlinks atunci cand vorbim despre indexare seo. Legaturile inspre alte site-uri, adica backlinks care iti pun site-ul in evidenta, au drept efect de a transfera o strategie de SEO de la un site inspre site-ul tau. In mod concret, atunci cand robotul Google exploreaza o pagina care iti trimite un link, va urma link-ul trimis si va ajunge deci la tine pe site. Un backlink va avea cu alte cuvinte drept efect, marirea numarului de vizite facute de catre un robot Google.
Indexare SEO
Publicarea in mod regulat poate facilita indexarea seo. Daca vei publica cat mai des cu putinta continut, atunci indexarea seo este mai facilia. De exemplu, daca vei publica in fiecare zi un articol pe blog, Google va intelege asta si va indexa paginile in fiecare zi.
Cu alte cuvinte, o indexare seo este foarte importanta pentru toate intreprinderile. Sau site-urile de internet care vor sa se dezvolte pe web. Etapele pentru o buna strategie de seo. Printre care si indexarea, iti vor permite sa te bucuri de un plus de vizibilitate. Sa generezi trafic de calitate si sa iti maresti cifra de afaceri. Totusi, este important de subliniat faptul ca referentiera naturala, este o munca necesitand rabdare si perseverenta. Nu este de ajuns daca treci prin aceste etape o singura data. Trbuie sa le mentii si sa le actualizezi pentru a fi cat mai competitive pe motoarele de cautare. Daca tii cont de toate bunele practici nu va trebui sa ai probleme.