Hi, How Can We Help You?

Ce este Rank Math Seo – explicatii pe intelesul tuturor

Rank Math Seo

O lunga perioada de timp, plugin-urile All In One SEO Pack si Yoast au dominat piata plugin-urilor WordPress SEO. Abia incepand cu anul 2017 si-a facut aparitia SEOpress. Mai apoi a venit Rank Math, in 2018. Conceput pentru publicul larg, la fel ca si Yoast, Rank Math a devenit extrem de popular la scurt timp de la lansare.

Rank Math Seo reprezinta solutia optima pentru optimizarea unui site web construit cu ajutorul WordPress. Cu ajutorul sau, obtii o performanta superioara atunci cand iti doresti sa tintesti pozitii fruntase in cautarile organice. Extrem de usor de folosit, Rank Math reprezinta solutia ideala pentru optimizarea seo performanta.

Ce este Rank Math Seo?

Rank Math Seo este un plugin freemium conceput cu scopul de a te ajuta sa optimizezi referentierea naturala a site-ului tau WordPress. Este caracterizat printr-o gama foarte larga de functii, inca de la versiunea gratuita si prin faptul ca ofera posibilitatea de a folosi inteligenta artificiala pentru a-ti optimiza continutul. Lansat oficial in 2018, rank math seo s-a dezvoltat ultra rapid, in doar cativa ani. Acest lucru il face sa fie unul din cele mai populare pluginuri SEO din directorul oficial al WordPress, imediat dupa YoastSEO si All in One Seo.

Construit pe un model freemium, Rank Math vizeaza doua tipuri de utilizatori:

 1. Incepatorii care isi creeaza primul site web pentru versiunea gratuita;
 2. Utilizatorii experimentati pentru versiunea premium cu plata, disponibila incepand cu anul 2020.

Rank Math Seo – caracteristici principale

Gama de caracteristici oferite de Rank Math Seo, chiar si in versiunea gratuita, este pur si simplu impresionanta. Iata un rezumat al principalelor caracteristici:

 • Audit Seo express – poti vedea dintr-o privire scorul de optimizare si zonele care au nevoie de imbunatatiri.
 • Utilizarea inteligentei artificiale pentru a crea continut optimizat pentru SEO.
 • Posibilitatea de a conecta extensia la Google Search Console si Google Analytics cu scopul de a vizualiza statisticile de trafic din interfata pluginului.
 • Sugerarea de linkuri interne si cuvinte cheie pe un camp semantic similar pentru a face continutul tau mai usor de inteles pentru motoarele de cautare precum Google.
 • Sugestie automata de cuvinte cheie de la Google.
 • Urmarirea cuvintelor cheie si a pozitiilor acestora pe motoarele de cutare.
 • Indexarea instantanee a continutului tau pe Google, Bing si Yandex.
 • Optiunea de a afisa cu mandrie scorul SEO pe paginile site-ului tau (desi trebuie sa mentionam ca acest lucru nu este foarte util).

Rank Math adopta o organizare modulara

Pluginul este organizat in module care se pot accesa din tabelul de bord. Modulele sunt optiuni pe care le poti activa sau nu, in functie de natura site-ului tau. Spre exemplu, daca detii un blog, nu este nevoie sa activezi optiunea WooCommerce.

Rank Math SeoIn mod similar, daca folosesti deja pluginul Redirection, nu are rost sa activezi aceasta optiune. Aceste module trebuie sa fie activate pentru a profita din plin de ele. 18 sunt disponibile in versiunea gratuita si 3 sunt disponibile in versiunea Pro Pro a Rank Math on WordPress (News Sitemap, Podcast si Video Sitemap). Merita mentionat faptul ca aceasta gestionare pe baza de module inseamna ca poti beneficia de functionalitati a la carte, adaptate la natura site-ului tau web, fara sa fii impovarat cu zeci de optiuni irelevante. Astfel, poti pastra controlul asupra optiunilor alese, fara sa fii nevoit sa sacrifici viteza de incarcare a site-ului.

Cum poti folosi Rank Math Seo pentru a-ti optimiza continutul?

Pe fiecare pagina sau articol de pe site-ul tau WordPress poti accesa interfata pluginului Rank Math Seo prin intermediul barei de instrumente de sus a editorului de continut. Sunt afisate doua meniuri dedicate Rank Math:

 1. Un meniu general pentru setarea parametrilor Seo de baza.
 2. Un meniu pentru utilizarea functionalitatii Content Ai, bazata pe inteligenta artificiala.

Incepem prin a examina cel mai important meniu, care cuprinde setarile generale pentru optimizare Seo pe pagina.

Setari de baza Rank Mah Seo. Meniul este impartit in patru file pe care le vom detalia mai jos.

Fila General. Aceasta fila iti permite sa efectuezi mai multe operatiuni. In primul si in primul rand, iti permite sa editezi metadatele pentru motoarele de cautare. Facand click pe butonul albastru Edit snippet va fi evidentiat un editor de fragmente, cu ajutorul caruia poti edita direct permalinkul petru tipul tau de publicatie. Rank Math te incurajeaza sa introduci cuvantul cheie princicpal pentru pagina sau pentru articolul tau. De asemnea, poate face sugestii pe baza cautarilor Google. Odata ce cuvantul cheie este introdus, Rank Math iti arata erorile ce trebuie corectate la 4 niveluri diferite.

Basic Seo iti arata daca cuvantul cheie principal este prezent in zonele importante – titlu H1, URL, metadescriere, in contnut, etc.

Supplementary veriifica daca folsoesti linkuri externe si interne, prezenta cuvantului cheie in subtitluri, densitatea acestuia in corpul textului.

Title readability te ajuta sa otpimizezi titlul pentru motoarele de cautare.

Lizibilitatea continutului iti spune, printre altele, daca continutului tau este lizibil pentru oameni.

Continut AI. Un alt meniu important disponibil este Content AI. Inteligenta artificiala te ajuta sa iti optimizezi continutul pentru motoarele de cautare, fara vreun efort din partea ta.
Datorita numeroaselor sale funcitonalitati, Rank Math Seo reprezinta unul din cele mai bune pluginuri Seo WordPress. Este alegerea ideala pentru tine daca esti in cautarea unui instrument care sa te ajute sa cresti traficul spre siteul tau.

Call Now Button